• Startsida

Lite fakta om Mats G. Kjellström.

Titlar: Grafiker, Illusionist.

Mats föddes 1968 den 5 januari klockan 16:00 i Örebro, Närke. Personfakta; Längd: 181 cm, Vikt: 115 kg. Språkkunskaper; engelska, tyska och lite spanska.

Växte upp i södra Örebro, Adolfsberg, Närke. Upplevde en harmonisk uppväxt under mina barndoms år. Hade en mycket innehållsrik uppväxt med många upplevelser. Hösten 1984 började jag att studera Grafisk Teknik på Grafiska Skolan i Örebro. Efter avslutad skolgång så fick jag jobb på ett offset tryckeri som layoutare/originalare. Har även provat på andra yrken under åren som gått. Mitt intresse för genealogi startade våren 2002 och nu är jag äntligen på väg i min resa bakåt i tiden. Att få en helhetsbild över sin släkts härkomst är både givande och intressant. Tänk så många livsöden det har funnits i bara mitt släktträd personer som man aldrig kommer att få träffa.

Mina personliga intressen

TECKNA/DESIGN:
Har alltid varit intresserad av att teckna, rita och praktisera grafisk design gillar det visuella. Min farfar Gustav Källström var duktig på att teckna. Det finns flera block fyllda med blyerts teckningar gjorda av min farfar, han ritade mest människor. I min mormors släktträd finns det många konstnärer: tecknare, etsare, guldsmed, osv. Vann en barnteckningstävling i min barndom, minns jag lite vagt. Har dessutom producerat oändligt många grafiska produkter på tryckeriet: böcker, tidningar & reklam har jag gjort layout och repro för. Har även jobbat med layout på några reklambyråer.

TROLLERI/MAGI:
Som liten pojke blev jag snabbt intresserad av trolleri. Omkring 1977 så lärde jag mig dom första tricken. Har idag efter många års erfarenheter en ganska bred kunskapsbas inom magins "mystiska" värld. Några trollkarlar lärde mig grunderna i magins fascinerande värld. Idag har min magiska show som jag har uppträtt runt om i sverige plus utomlands. Har trollat i TV. Skriver dessutom artiklar om trolleri. Har producerat några publikationer om trolleri. Har uppfunnit flera nya trick/effekter eller variationer av gamla trick. Många av mina effekter är populära bland trollkarlar runt hela jordklotet. Har haft seminarium i magi. Är bekant med ett flertal kända/okända trollkarlar från hela världen. Är expert på kortmagi. Utför även minneskonster med en kortlek: memorera
en blandad kortleks ordning under 15 sekunder osv...

DATA/PROGRAMMERING:
Första person datorn jag kom i kontakt med var en Luxor ABC 80 ca 1981. Där fick jag dom första upplevelserna av den digitala världen. 1986 så skaffade jag mig en egen dator, en AMIGA 1000. Experimenterade med ett av de första modemen på marknaden, testade också dåtidens nätverk (Gopher, BBS). Var aktiv i en Amiga förening med säte i Linköping. Vann första pris i en Internet tävling 1996 som arrangerades av Nerikes Allehanda, Örebro.

FLYG:
Ett annat intresse är flyg, började med segelflyg men gick över till Hängflyg (Hanggliding). Var mycket aktiv åren 1989-1996 inom Hängflyg. Fick pris för längsta distans-flygning i Örebro Hängflyg Klubb 1993. Skrev flera flygartiklar i flygklubb tidningen. Genomförde flera flygningar i Österrike, Schweiz, Norge och Frankrike. Högsta höjd fick jag över alpberget Thurntaler, Sillian, Österrike; 3955m över havet! Längsta termik-flygningen varade i 4 tim och 45 min, Unterberghorn, Kössen, Österrike. Sysslar numera med Flygsimulatorer på datorn och RC Model Flyg. Favoriten är Microsoft Flight Simulator X. Flyger också en radiostyrd helikopter med en kraftfull motor: KYOSHO Caliber 5 plus.

MUSIK:
Var aktiv några år i Örebro Musikskola i min ungdom, lärde mig att spela fagott (träblåsinstrument som påminner om oboe men med mörkare ton). Min fagott lärare hette Lars Sjögren som var en mycket skicklig fagottist. Det var socialt, berikande och kul att spela, men det krävde att man tränade ofta och intensivt. Blev antagen till Örebro Ungdoms Symfoni Orkester, var 1:e Fagottist. Vi spelade i bl.a. Celle, Tyskland. Mina favoriter var Den ofullbordade, Franz Schubert. Trollflöjten av Mozart plus Igor Stravinskij´s Eldfågeln.

 

 

 

 

 

 

 

RESOR:
Gillar att upptäcka världen. Har fått uppleva flera länder på egen hand och med min familj; Belgien, Bornholm, Danmark, DDR, Grekland, Guatemala, England, Estland, Finland, Holland, Frankrike, Italien, Mexico, Norge, Skottland, Spanien, Tyskland, Tjeckoslovakien, Polen, Ungern, Thailand, Dominikanska Republiken [Caribbean], Österrike. Tänk så många människor man lärt känna på dessa resor.

ALLMÄNNA INTRESSEN:
Musik, Film, God Mat, Choklad, Läsa böcker & tidningar, Arkitektur, Vetenskap, Medicin, Språk. Praktiserar även vissa sporter. Brukar spela olika spel online: Schack, Poker, Bridge, Luffarschack m.m. Min blog: https://matskjellstrom.wordpress.com/

Genealogi av Mats G. Kjellström, Sverige © 2003-2007. Genealogy